середу, 25 листопада 2015 р.

Інтернет в Черниці

     
       
         Ще рік - два тому, одна моя знайома в розмові скептично сказала, що в Черниці інтернет потрібно чекати щонайменше десять –двадцять  років. І дійсно, ще недавно це виглядало правдою. Всі спроби жителів с. Черниця звертатися в Укртелеком закінчувалася відмовою, адже телефонна станція в нас стара, ще з радянських часів,а  для підключення до інтернету « Ого!» потрібна цифрова станція. На цьому все і завершувалося.
 Проте в наш час інформаційних технологій, інтернет не розкіш, а необхідність. До того ж, як відомо, під лежачий камінь вода не тече. Тому я і Герасимів Петро створили організаційний комітет, який зібрав  50 підписів бажаючих мати інтернет. З цим списком ми почали штурмувати Миколаївське відділення Укртелекому ,і на велику нашу радість, після кількох спроб процес пішов. Начальник Миколаївського відділення Укртелекому         О.М. Федоричак запропонував такий єдиний вихід: підключити черницьких абонентів до Пісочнянської цифрової  телефонної станції. Для цього Укртелеком обіцяв виділити один кілометр  дуже дорогого кабелю. Але і від жителів Черниці чекали кроку назустріч  - прокласти цей кабель.
 Ми з легкістю згодились. Але дізнавшись про вартість земляних робіт, були прикро вражені. Здавалося,  наша затія зайшла в тупик. І тут, як дуже часто останнім часом, ми вирішили вдатися до спонсорів.
         Спочатку ми звернулися до депутата районної Ради      Кондура  Михайла Миколайовича. Це людина, яка ніколи нікому не відмовляє в допомозі. Ми, вчителі Черницької школи,не раз зверталися до нього за поміччю, та й багато жителів села Черниці не раз відчули  його підтримку. Михайло Миколайович одразу дав згоду допомогти. Проте, перекласти весь тягар на плечі         Кондура М.М, знаючи його безвідмовність, ми не мали морального права. Тому вирішили використати від нього техніку, взяти металеві труби, а частину труб нам дав пісочненський  бізнесмен Струк М.І. Але треба ще було знайти кошти, щоб оплатити земляні роботи.
         І тут нам підказали, що є одна людина, яка часто допомагає тим, хто потрапляє в скрутну ситуацію. Це молодий перспективний бізнесмен, виходець з Миколаєва   Седіло Микола Григорович.  Чутки про те, що він любить допомагати людям  дійшли і до Черниці. Микола Григорович одразу ж відгукнувся на наше прохання, і зробив це не просто формально. Його дуже зацікавила перспектива провести в Черницю інтернет, він розумів важливість вирішення цієї проблеми. Тому знайшов час, приїхав у село, оглянув  фронт роботи і дав згоду на оплату земельних робіт.
         Це було в жовтні, а зараз в Черниці йде активний процес підключення абонентів до інтернету «Ого!». Укртелеком обіцяє зробити всі основні роботи до Нового Року. Отже, можливість мати інтернет, отримають майже 100 абонентів.
         Таким чином, до світової павутини приєдналося ще одне, нехай невелике село України. Саме тому, ми дуже вдячні нашим спонсорам Кондуру Михайлу Миколайовичу(який, до речі продовжує тримати під контролем цей процес) і                         Седілу Миколі Григоровичу. Хай Бог дасть їм здоров’я та бажання ще не раз допомагати людям.
Вчитель Черницької ЗОШ I- III ст.
Хлоп’яча Я.В


Немає коментарів:

Дописати коментар